Teksten en redactie

Teksten & redactie

Als specialist schrijf je vanuit je expertise: een nieuw boek (digitaal of hardcover), een inhoudelijke training, een klantgerichte offerte, een rapportage of gespreksverslag, die mooie ‘weggever’ op je website, een magazine of brochure: er is zoveel om te delen. En wat denk je van de teksten op je website of jouw content op social media?

Maar het valt niet altijd mee om de juiste woorden, tone of voice en stijl te vinden. Of het kost je gewoon teveel tijd!

Als redacteur ben ik verantwoordelijk voor de bewerking van jouw stuk. Ik haal o.a. de schrijf-, stijl- en grammaticafouten uit het document, zorg voor pakkende zinnen en genoeg ‘lucht’ in de tekst en doe verbetervoorstellen. Goed redigeren is niet alleen een kwestie van de figuurlijke ‘rode pen’. Ik ben positief kritisch, dus verwacht vragen over de inhoud. Ik denk actief mee omdat de inhoud voor jou natuurlijk gesneden koek is maar dat voor je doelgroep niet altijd zo hoeft te zijn.

Na de eerste ronde kan je document klaar voor publicatie zijn, maar in veel gevallen wil je er zelf nog een keer naar kijken en komt het document terug bij mij voor de eindredactie.

Als tekstschrijver kan ik het hele proces van schrijven ook van je overnemen. Wanneer je het lastig vindt om jouw kennis om te zetten naar een mooi product of allerlei onderwerpen hebt voor blogs maar er nooit aan toekomt, kunnen we samen de hoofdlijnen bespreken en maak ik er vervolgens een tekst van. Dit gebeurt in nauw overleg met jou.

Interviewen

Na een duidelijke briefing kan ik actief aan de slag gaan met het interviewen van mensen. Heb jij klanten die ontzettend tevreden waren en heel graag willen delen waarom dat zo is, dan is het ontzettend waardevol om die kort te interviewen. Heb je een platform waar je op regelmatige basis iemand aan het woord laat (denk aan ondernemers die iets over hun product of dienst vertellen), dan neem ik dat graag van je over. Maak je mooie portretten en wil je die illustreren met een mooi verhaal? Of doe je onderzoek en wil je jouw doelgroep bevragen? Ik kan zowel het interview als de uitwerking verzorgen.

 

Transcriberen

Het uitwerken van opnames: woordelijk, letterlijk of samenvattend. De meest gekozen optie is woordelijk: het document (zoals een interview) wordt omgezet naar een leesbare tekst, bevat alle informatie maar geen afleidende elementen (denk aan stotteren of het gebruik van stopwoorden).